PINTA Miesiąca - specjalna akcja piwowarska - co miesiąc prezentujemy zupełnie nowe piwo

Eksperymentujemy z recepturami i surowcami, kooperujemy z pasjonatami z Polski i zagranicy.
Przygotowujemy jednorazowo nie więcej niż 100 beczek - piwo dostępne jest wyłącznie w beczkach w pubach biorących udział w akcji - aktualna lista poniżej.

Nie wykluczamy, że piwa które wzbudzą pozytywne emocje będą warzone na większą skalę i będą w przyszłości dostępne w regularnej sprzedaży - w beczkach i butelkach.

Premiera każdego piwa planowana jest w II połowie miesiąca - od lutego do grudnia.

Nazwę oraz styl każdego nowego piwa ogłaszamy kilka dni przed premierą - informacji szukajcie m.in. na kalendarzach dostępnych w pubach serwujących PINTĘ Miesiąca.

ROK 2017 ROK 2016 ROK 2015

PINTA Miesiąca - Grudzień:

PINTA Kwas Theta 24,7° 

Styl: Wild Sour Cherry RIS 

Ekstrakt: 24,7°Plato. Alk. 10,2% alk. IBU: ok. 55, pH: 3,5

Premiera: 17-19 grudnia 2016.

PINTA Kwas Theta 24,7* - kwaśny, dziki i owocowy Russian Imperial Stout.

Najpierw uwarzyliśmy solidnego, czekoladowo-palonego RISa i przefermentowaliśmy go kombinacyjnie - szczepem drożdży piwnych i drożdży do whiskey. Dodatkowo, część brzeczki została zakwaszona świeżym blendem bakterii kwasu mlekowego i połączona z piwem.

W drugim etapie, do kwaśnego stoutu dodaliśmy 1000 litrów świeżo tłoczonego soku z polskich kwaśnych wiśni dla podbicia kwaśności i nadania posmaków owocowych.

Trzeci etap, to 6-miesięczne "wykańczane" RISa przez dzikie drożdże Brettanomyces.

W Kwasie Theta pierwsze skrzypce gra wyraźna kwasowość o charakterze mlekowo - owocowym. Na drugim planie znajdziemy kombinację akcentów palonych, gorzkiej czekolady i brettowego "funky". Finisz piwa jest słodkawy z zaznaczoną goryczką i wiśniowym posmakiem.

Składniki: woda, słody jęczmienne: Weyermann®: Pale Ale, palony jęczmień; Thomas Fawcett: Crystal, Red Crystal, Pale Chocolate, Chocolate; chmiele: Admiral, East Kent Golding, Fuggles; ekstrakt chmielowy CTZ (USA); sok z polskich, kwaśnych wiśni; cukier; drożdże Safale US-05, Safspirit American Whiskey; blend bakterii kwasu mlekowego: L. plantarum, L. delbrueckii, L. brevis; blend dzikich drożdży Brettanomyces: The Yeast Bay "Amalgamation".

 Piwo dostępne w sieci pubów biorących udział w akcji PINTA Miesiąca - znajdź swój ulubiony pub na liście poniżej:

Listopad

PINTA Kwas ETA 13,1° 

Styl: Sour Pumpkin Red Ale

Ekstrakt: 13,1°Plato. Alk. 4,8% alk. IBU: ok. 25, pH: 3,45

Premiera PINTY Kwas ETA - Poznańskie Targi Piwne -  4-6 listopada 2016.

W listopadzie eksperymentujemy z dynią :-)  W zeszłym roku zaproponowaliśmy imperialną Dyniastię, w tym roku kwasnego  Dyniosura, którego dla porządku nazwaliśmy:
 
Kwas ETA:  brzeczkę pełną dyniowej pulpy zakwasiliśmy bakteriami kwasu mlekowego i zbalansowaliśmy:
a/ słodką odmiana dyni "Hokkaido"
b/ biszkoptowo-karmelowymi słodami,
c/ porcją świeżo przygotowanych przypraw.
 
Kwas Eta to miedziana barwa, przyprawowy aromat oraz smak kwaśnego ciasta z dyni - mix wystarczająco niecodzienny, aby skutecznie wyrwać się z jesiennej chandry!
 
Surowce: słody:  Weyermann®: Pale Ale, Thomas Fawcett: Dark Crystal, Red Crystal, Castle Malting: Biscuit; ekstrakt chmielowy CTZ, pulpa z pieczonej dyni Hokkaido, wanilia, cynamon, goździk, imbir, drożdże Safale US-05, bakterie Lactobacillus Helveticus
 
Piwo dostępne tylko w beczkach w sieci pubów biorących udział w akcji PINTA Miesiąca - znajdź swój ulubiony pub na liście poniżej:

Październik

PINTA Likier Słodowy 19,1° 

Styl: Malt Liquor

Ekstrakt: 19,1°Plato. Alk. 8,1% alk. IBU: ok. 30

Premiera PINTY Likier Słodowy - Warszawski Festiwal Piwa - 13-15 października 2016.

PINTA Października 2016 to nasza interpretacja niesławnego stylu "Malt Liquor", rozpowszechnionego głównie w Ameryce Północnej . Powiedzmy sobie szczerze - w klasycznej wersji Malt Liquor to szeroko dostępne, tanie, wykonane z najgorszej jakości surowców, mocne piwo.
 
Cukier i kukurydzę zastąpiliśmy  trzema niemieckimi słodami o zbożowo-chlebowym posmaku, w tym wiedeński i monachijski z jęczmienia odmiany Barke, który uprawiany jest wyłącznie w okolicach Bambergu. Likierowość - nie tylko w nazwie piwa - zapewniają trzy rodzaje słodów karmelowych o różnym stopniu krystalizacji. Strona chmielowa piwa zaznaczona jest w smaku i aromacie dzięki użyciu klasycznych, owocowo-ziołowych odmian z USA i Czech. Fermentacja w niskich temperaturach gwarantuje czysty profil aromatyczny i pozwala ukazać kompleksowy, słodowy charakter piwa.
 
PINTA Likier Słodowy 19,1 - raz, ale dobrze.
 
Surowce: woda, słody jęczmienne Weyermann®: Premium Pils, Wiedeński Barke®, Monachijski Barke®, Carahell®, Carabelge®; Castle Malitng: Special B; chmiele: Palisade (USA), Ahtanum (USA), Saaz (CZ); drożdże: Fermentis Saflager W-34/70.
 
Piwo dostępne tylko w beczkach w sieci pubów biorących udział w akcji PINTA Miesiąca - znajdź swój ulubiony pub na liście poniżej:

Wrzesień

PINTA Kloning 13,1° 

Styl: Maple Brown Porter.

Ekstrakt: 13,1°Plato. Alk. 4,9% alk. IBU: 22

Premiera PINTY Kloning - 23-25 września, ok. 100 pubów w Polsce.

Początek astronomicznej jesieni rozpoczynamy delikatnym, czekoladowo-biszkoptowym porterem z dodatkiem kanadyjskiego syropu klonowego. W zasypie 100% słodów angielskich - w tym z kultowej słodowni Thomas Fawcett&Sons - dla uzyskania prawdziwego, londyńskiego ciała tego Porteru. Angielskie chmiele Fuggles i EKG wsypane do kotła na goryczkę i aromat wnoszą subtelne, ziemiste i kwiatowe posmaki. Syrop klonowy zebrany w Kanadzie - dodany pod koniec leżakowania - pozostaje w piwie do końca, wzmacnia jego ciało i duch oraz zapewnia unikalny smak i aromat PINTY Kloning.

Surowce: słody jęczmienne Muntons (UK): Pale Ale; Thomas Fawcett&Sons (UK): Brown, Pale Chocolate, Crystal; chmiele angielskie: Fuggles, East Kent Golding; syrop klonowy (CAN); drożdże Safale S-04.

Piwo dostępne tylko w beczkach w sieci pubów biorących udział w akcji PINTA Miesiąca - znajdź swój ulubiony pub na liście poniżej:


Sierpień

PINTA Vermont IPA 15,1° 

Styl: American IPA.

Ekstrakt: 15,1°Plato. Alk. 5,5% alk. IBU: 70

Premiera PINTY Vermont IPA - 19-21 sierpnia, ok. 100 pubów w Polsce.

PINTA Vermont IPA 15,1°

Stawiamy pomost pomiędzy wschodnim, a zachodnim wybrzeżem USA Uśmiech

Jasne, niefiltrowane piwo - delikatniejsza w odbiorze, bardziej soczysta w smaku i bardziej chmielowa chmielowa w aromacie wersją klasycznego American IPA. 
Oryginalnie warzone w stanie Vermont, w północno-wschodniej części USA zwanej Nową Anglią. IPA z Vermont miała być odpowiedzią na ciężkie i delikatnie chmielone East Coast IPA.
Obfite chmielenie amerykańskimi odmianami chmielu na aromat w kotle oraz „na zimno” wnosi intensywne nuty owoców tropikalnych, melona i cytryny. 
Fermentacja angielskim szczepem drożdży pozwala wzbogacić chmielowy profil piwa o aromaty owocowych estrów tj. morele, gruszki czy brzoskwinie. Wszystko to wsparte intensywną goryczką i przyjemną, zbożową słodowością. 
Krótki okres leżakowania oraz kilkukrotne chmielenie na zimno sprawiają, że gotowe piwo jest mętne, pełniejsze w odbiorze, ewidentnie owocowe i bardziej zbalansowane.

Surowce: słody Weyermann®: pilzneński premium, pale ale; cukier; chmiele (USA): Citra®, Centennial, Mosaic®, Columbus; drożdże Safale S-04.

Piwo dostępne tylko w beczkach w sieci pubów biorących udział w akcji PINTA Miesiąca - znajdź swój ulubiony pub na liście poniżej:


Lipiec

PINTA Uuu! 13,1° 

Styl: Ungespundet / Kellerbier

Ekstrakt: 13,1°Plato. Alk. 4,8% alk. IBU: 25

Premiera PINTY Uuuu! - druga połowa lipca, ok. 100 pubów w Polsce.

W lipcu 2016 PINTA Miesiąca sięga po klasykę Uśmiech

PINTA Uuu! czyli niezaszpuntowany (ungespundet) i piwniczny (kellerbier) lager.

Oryginalnie warzony w południowych Niemczech - m.in. w Bambergu (Mahr's) i w dziesiątkach małych wiejskich browarów rozsianych wokół stolicy Górnej Frankonii.

Cechą charakterystyczną Kellerbiera jest niskie wysycenie - podczas leżakowania regulatory ciśnienia w zbiornikach otwarte są prawie do pełna. Oryginalnie piwo podawane wprost z tanku lub w drewnianych beczkach napełnianych i bezzwłocznie transportowanych z piwnicy leżakowej do wyszynku. Ze względu na dość krótki czas leżakowania serwowane piwo jest mętne i nieco drożdżowe w smaku. Nasze lipcowe Uuu! to na pierwszym planie słodowość o zbożowym, chlebowym i ciasteczkowym charakterze zaś w tle ziołowa nuta chmielowa. 

Do naszego Uuuu!  użyliśmy słodów Weyermann® wyprodukowanego z unikalnej odmiany jęczmienia Barke® - uprawianego od stuleci wokół Bambergu i charakteryzującego się niespotykaną słodową pełnią i aromatem.

Surowce: słody Weyermann®: pilzneński Barke®, monachijski Barke®, Caramunich® typ II; chmiele (DE): Tettnanger, Mittelfruh; drożdże Saflager S-189.

Piwo w ramach PINTY Miesiąca dostępne tylko w beczkach.w pubach biorących udział w akcji PINTA Miesiąca - lista poniżej.


Czerwiec

PINTA Kwas Dzeta 11,5° 

Styl: Mixed Fermentation Sour Beer

Ekstrakt: 11,5°Plato. Alk. 5,0% alk. pH: 3,09 IBU: 0

Premiera PINTY Kwas Dzeta:  17 czerwca 2016 r - 

Hoppiness Beer & Food 

Naszym pomysłem na Kwas Dzeta było stworzenie lekkiego, sesyjnego i bardzo kwaśnego piwa, w którym praca dzikich drożdży, zastosowane dodatki oraz wysoka temperatura fermentacji, uwypuklą owocowy charakter. 

Zakwaszenie bakterią kwasu mlekowego oraz niewielki dodatek octu słodowego (kwas octowy) pozwoliły dzikim drożdżom Brettanomyces na przeprowadzenie charakterystycznego tylko dla nich procesu transestryfikacji - w skrócie polega to na zamianie przez drożdże neutralnego kwasu mlekowego oraz nieprzyjemnego smakowo kwasu octowego na owocowo pachnący mleczan etylu oraz octan etylu. Aby nie przeszkadzać drożdżom w transestryfikacji, zdecydowaliśmy, że Dzeta nie będzie chmielona - stąd 0 IBU. Mimo braku chmielenia amerykańskimi odmianami, w piwie znajdziecie nuty cytrusów (także od dodatku skórek pomarańczy i mandarynek) a także ananasa czy gruszki.

Dodatkowo, dzikie drożdże potrafią przeprowadzić zdrową fermentację w bardzo kwaśnym środowisku (pH 3,09), zapewniając przez to wytrawny profil oraz pijalność.

Aromaty typowe dla dzikich drożdży Brettanomyces (ziemiste, przyprawowe, funky) zostały zastąpione cytrusami oraz białymi owocami.  

Surowce:
słód Weyermann® Pilzneński Premium, skórka świeżej pomarańczy, skórka świeżej mandarynki, ocet słodowy, blend bakterii lactobacillus (l.brevis, l.delbrueckii, l.plantarum), blend dzikich drożdży - The Yeast Bay Amalgamation Brett Blend.

 

Piwo w ramach PINTY Miesiąca dostępne tylko w beczkach.

Oficjalna premiera w Warszawie - zapraszamy 17 czerwca do Hoppiness Beer & Food

W kolejnych dniach po premierze zapraszamy Was na degustację Kwasu Dzeta do sieci pubów biorących udział w akcji PINTA Miesiąca - lista poniżej.


Maj

PINTA Best Bitter 11,5° 

Styl: Best Bitter

Ekstrakt: 11,5°Plato. Alk. 3,9% alk. 

Premiera PINTY best Bitter:  20-22 maja 2016.

 
 

PINTA Best Bitter to klasyczny Bitter warzony z brytyjskich słodów Maris Otter® i Venture oraz chmielony nowymi i klasycznymi odmianami z Anglii - Pilot, Epic, Minstrel®, WGV, East Kent Golding

Chlebowo-biszkoptowa baza słodowa z delikatnym posmakiem karmelu idealnie współgra z chmielowymi nutami przypraw, jagód i trawy cytrynowej.

Piwo fermentowane angielskimi drożdżami S-04 o lekko owocowym profilu estrowym.

Piwo dostępne tylko w beczkach w pubach biorących udział w akcji PINTA Miesiąca - lista poniżej.

Kwiecień

PINTA Table Brett 9,0° 

Styl: Wild Ale

Ekstrakt: 9,0°Plato. Alk. 3,0% alk. 

Oficjalna premiera PINTY Table Brett:  2 kwietnia 2016 - Beer Geek Madness 4, Wrocław.

Table Brett - jasne i lekkie piwo stołowe w "dzikim" stylu Wild Ale, fermentowane blendem Amalgamation i delikatnie nachmielone amerykańskimi chmielami Citra® i Centennial. Idealne na początek,w trakcie i na zakończenie grubej imprezy Zaklepany

Żebyśmy się dobrze zrozumieli - PINTA Table Brett nie jest piwem kwaśnym - podczas produkcji nie wykorzystaliśmy bakterii do zakwaszania. Table Brett jest piwem dzikim, z intensywną fenolowością i aromatami "funky".

Blend dzikusów pochodzi z amerykańskiego laboratorium The Yeast Bay i zawiera w sobie 6 szczepów dzikich drożdży Brettanomyces. Ta różnorodność pozwala na zbudowanie złożonego smaku i aromatu nawet w lekkim piwie.

Table Brett to połączenie delikatniej słodowości od słodu pilzneńskiego oraz pszenicznego, chmielowej cytrusowości oraz aromatów typowych dla drożdży Brettanomyces - czyli białe owoce, przyprawy, nuty ziemiste, stajenne i lekko tytoniowe. Całości dopełnia chmielenie na zimno nowofalowymi odmianami amerykańskimi.

Nazwa Table Brett pochodzi od popularnych niegdyś w Belgii oraz północnej Francji tzw. bière de table, lekkich i pijalnych piw, podawanych do posiłków.

PINTA Table Brett - dzikus w szklance!

Piwo dostępne tylko w beczkach w pubach biorących udział w akcji PINTA Miesiąca - lista poniżej.


Marzec

PINTA Kwas Epsilon - spodziewajcie się niespodziewanego - połączenia smaków kwaśnego, słodkiego i gorzkiego z posmakami owoców tropikalnych, dojrzałej pomarańczy i zielonego grejpfruta. W aromacie zaś cytrusów (cytryna, grejpfrut, limonka) oraz aromatów bakterii kwasu mlekowego.

Styl: Double India Sour.
Ekstrakt: 18,0°Plato. Alk. 6,0% alk. obj. IBU: 50.

Oficjalna premiera PINTY Kwas Epsilon:  17 marca 2016 - Jabeerwocky, Warszawa.

PINTA Kwas Epsilon - spodziewajcie się niespodziewanego - połączenia smaków kwaśnego, słodkiego i gorzkiego z posmakami owoców tropikalnych, dojrzałej pomarańczy i zielonego grejpfruta. W aromacie zaś cytrusów (cytryna, grejpfrut, limonka) oraz aromatów bakterii kwasu mlekowego.

Styl: Double India Sour.
Ekstrakt: 18,0°Plato. Alk. 6,0% alk. obj. IBU: 50.

Kwas Epsilon!

Jasne, treściwe piwo górnej fermentacji, zakwaszane blendem 3 szczepów bakterii Lactobacillus - l. plantarum, l. brevis, l. delbrueckii oraz chmielone w kotle i na zimno aromatycznymi, cytrusowymi chmielami amerykańskimi - Citra®, Mosaic™, Warrior®, Cascade.

Podwyższony - jak na piwo kwaśne - poziom goryczki został uzyskany dzięki użyciu ekstraktu chmielowego z amerykańskiej odmiany Columbus.

Oficjalna premiera PINTY Kwas Epsilon:  17 marca 2016 - Jabeerwocky, Warszawa.

Piwo dostępne z beczki w ok. 80 pubach  różnych częściach Polski - patrz mapka poniżej.

 


Luty

PINTA Farmhouse! - to aromatyczne i sesyjne piwo, z wytrawnym finiszem i ciałem delikatnie podkreślonym przez słód pszeniczny.

Styl: Ameerican Farmhouse Ale.
Ekstrakt: 13,1°Plato. Alk. 5,0% alk. obj. IBU: 31.

Premiera PINTY Farmhouse!:  weekend 19-21 lutego 2016.

American Farmhouse!

Inaczej American Saison. Do tego piwa przygotowywaliśmy się wyjątkowo długo. Do fermentacji użyliśmy specjalnego szczepu płynnych drożdży Wallonian Farmhouse z amerykańskiego laboratorium The Yeast Bay. Drożdże przyleciały do nas z Kalifornii na przełomie roku. Dzięki specjalnemu szczepowi piwo nabiera soczystych owocowych posmaków i aromatów, kojarzących się z brzoskwinią, gruszką i morelą. Całość dopełniają ziemisto-korzenne nuty oraz lekko cierpki finisz.

Piwo nachmieliliśmy amerykańskimi odmianami Citra®, Cascade, Centennial i Mosaic™, przez co intensywna, pochodząca od drożdży owocowość wsparta jest cytrusowym uderzeniem od chmielu.

PINTA Farmhouse! - to aromatyczne i sesyjne piwo, z wytrawnym finiszem i ciałem delikatnie podkreślonym przez słód pszeniczny.

Styl: Ameerican Farmhouse Ale.
Ekstrakt: 13,1°Plato. Alk. 5,0% alk. obj. IBU: 31.

Premiera PINTY Farmhouse!:  weekend 19-21 lutego.




33 KRANY ul. Legionowa 14/16, 15-099 Białystok Pokaż na mapie
4Hops ul. Ofiar Oświęcimskich 46, Wrocław Pokaż na mapie
Absurdalna ul. Dworcowa 3 Katowice Pokaż na mapie
Ale Dobre Piwo ul. Wyki 11a
Warszawa
Pokaż na mapie
Beczka Pub Rynek 17
42-600 Tarnowskie Góry
Pokaż na mapie
Beerhub ul. Powstańców Śląskich 20B
01-381 Warszawa
Pokaż na mapie
Biała Małpa ul. 3 Maja 38
Katowice
Pokaż na mapie
BimBeer Ścinawska 1A
59-220 Legnica
Pokaż na mapie
Browar Hopkins ul. Świętojańska 52, 81-393 Gdynia Pokaż na mapie
Cafe Lamus ul. Lawendowa 8, 80-840 Gdańsk Pokaż na mapie
Cesky Film Al. Jana Pawła II 3-4, 70-413 Szczecin Pokaż na mapie
Chmiel i Słód ul. Reymonta 16A, Legionowo Pokaż na mapie
Chmielarnia Marszałkowska ul. Marszałkowska 10/16, Warszawa Pokaż na mapie
Chmielarnia Multitap ul. Twarda 42, 02-026 Wola, Warszawa Pokaż na mapie
Chmielowa Dolina ul. Piotrkowska 123, 90-430 Łódź Pokaż na mapie
Chmielowe Podcienia ul. Podcienie 3, Bielsko-Biała Pokaż na mapie
Chmielołak Sowińskiego 25
01-105 Warszawa
Pokaż na mapie
Craft Beer PUB ul. Piotrkowska 2, 25-510 Kielce Pokaż na mapie
Craftownia - Krakowski Wielokran Św. Wawrzyńca 22, 31-060 Kraków Pokaż na mapie
Cuda na Kiju – Multitap Bar ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa Pokaż na mapie
Czarna Wołga W. Jagiełły 6/2, 81-757 Sopot Pokaż na mapie
Degustatornia Gdańsk ul. Grodzka 16, 80-001 Gdańsk Pokaż na mapie
Dom Piwa - multi-tap ul. Mokra 2, 61-766 Poznań Pokaż na mapie
Drugie Dno Craft Beer & Food ul. Nowogrodzka 4
Warszawa
Pokaż na mapie
Dwie Zmiany ul. Bohaterów Monte Cassino 31 Sopot Pokaż na mapie
Faust pub&garden ul.Szewska 21, 31-009 Kraków Pokaż na mapie
Fermentownia ul. Kwiatowa 2/1a, Poznań Pokaż na mapie
Gambrinus Multi Tap Bar ul. Jana Pawła II 10,43-100 Tychy Pokaż na mapie
geSZYNK ul. Plac Wolności 1A, 44-200 Rybnik Pokaż na mapie
Gorączka Złota ul. Wilcza 29, 00-544 Warszawa Pokaż na mapie
Graciarnia Pub ul. Kazimierza Wielkiego 39, Wrocław Pokaż na mapie
Hoppiness Beer&Food ul. Chmielna 27/31 lok 76, Warszawa Pokaż na mapie
House of Beer ul. św. Tomasza, Kraków Pokaż na mapie
Jabeerwocky ul. Nowogrodzka 12, Warszawa Pokaż na mapie
Kandelabry Premium Pub Al.Jana Pawła II 9, 81-345 Gdynia Pokaż na mapie
Klub C-60 ul. Zaułek 1, 66-400 Gorzów Wlkp. Pokaż na mapie
Klub Podróżników NAMASTE ul. Jana III Sobieskiego 27, 40-082 Katowice Pokaż na mapie
Klub Stara Drukarnia ul. Bożnicza 6, Rzeszów Pokaż na mapie
Klubokawiarnia Kicia Kocia Al. Stanów Zjednoczonych 68
04-036 Grochów
Pokaż na mapie
KOFEINA 2.0 pl. Teatralny 12, 45-056 Opole Pokaż na mapie
Koneser Pub ul. Plebańska 9
44-100 Gliwice
Pokaż na mapie
Kontynuacja Katowice ul.Mariacka 37, 40-014 Katowice Pokaż na mapie
Kontynuacja Wrocław ul.Ofiar Oświęcimskich 17,
50-069 Wrocław
tel: 792 400 084
Pokaż na mapie
Kraftmania ul. 3 maja 22
Rzeszów
Pokaż na mapie
Kraftodajnia Długa 63, 85-033 Bydgoszcz Pokaż na mapie
Krajina Piva Rynek Nowomiejski 3, Toruń. Pokaż na mapie
Kufle i Kapsle - multitap bar Nowogrodzka 25, 00-511 Śródmieście,
00-511 Warszawa, tel.22 127 72 18
Pokaż na mapie
Kufle i Kapsle Żoliborz ul Popiełuszki 19/21 paw.1,01-595 Warszawa Pokaż na mapie
Kuźnia ul. Kopernika 18a, 35-069 Rzeszów Pokaż na mapie
Labeerynt ul. Szeroka 97, Gdańsk Pokaż na mapie
Loco Mexicano ul. Grójecka 29, Warszawa Pokaż na mapie
Lot Chmiela ul. Żydowska 4, Poznań Pokaż na mapie
Machinarium Ul. Smolna 36/7, 00-375 Warszawa Pokaż na mapie
Marynka Piwo i Aperitivo ul. Kazimierza Wielkiego 39, 50-077 Wrocław Pokaż na mapie
Małe Piwo ul. Oleandrów 4, Warszawa Pokaż na mapie
Morze Piwa Skwer Kościuszki 13, 81-370 Gdynia Pokaż na mapie
Multi Qlti Tap Bar ul. Szewska 21, 31-009 Kraków Pokaż na mapie
Multibu ul. Wekslarska 2, 33-100 Tarnów Pokaż na mapie
multipub Biała Dama ul. Pułaskiego 16, 58-100 Świdnica Pokaż na mapie
Omerta Pub & More ul. Kupa 3, 31-057 Kraków Pokaż na mapie
Padbar Lublin ul. Grodzka 1, 20 - 111 Lublin Pokaż na mapie
PigalCafe ul. Przechód, 43-300 Bielsko-Biała Pokaż na mapie
Pivovar Bar Rokosowska 8
02-348 Warsaw
Pokaż na mapie
Piwiarnia Al.NMP 31, 42-202 Częstochowa Pokaż na mapie
Piwna Sprawa Wólczyńska 3, 01-908 Warszawa Pokaż na mapie
Piwna Stopa ul. Szewska 7, 61-760 Poznań Pokaż na mapie
Piwnica Zamkowa ul.Wzgórze 16, 43-300 Bielsko Biała
Zamek Książąt Sułkowskich
Pokaż na mapie
Piwoteka Narodowa ul. 6 Sierpnia 1/3, 90-606 Łódź Pokaż na mapie
PiwoWar ul. Skarbka z Gór 15u lok.7 Białołęka, Warszawa Pokaż na mapie
Prolog9 ul. Pod Blankami 13
Bydgoszcz
Pokaż na mapie
Pub Cześć ul. Grzybowska 2, 00-131 Warszawa Pokaż na mapie
Pub Polufka ul. Leczkowa 18, 80-432 Gdańsk Pokaż na mapie
Pub Przejście Plac Na Rozdrożu - przejście podziemne pod Al. Szucha, Warszawa Pokaż na mapie
Pułapka ul. Straganiarska 2, 80-837 Gdańsk Pokaż na mapie
Qufel Beer Park ul. Górczewska 124
01-460 Warszawa
Pokaż na mapie
Social Club Dom Ówka ul. Tuwima 17, 76-200 Słupsk Pokaż na mapie
Spiskowcy Rozkoszy ul. Żurawia 47,00-680 Warszawa Pokaż na mapie
Stacja Grochów - Multitap ul. Grochowska 178/184, 04-357 Warszawa Pokaż na mapie
Strefa Piwa Józefa 6, 31-056 Kraków Pokaż na mapie
Szynkarnia local food & multitap ul. Św. Antoniego 15, 50-073 Wrocław Pokaż na mapie
Szyszka Chmielu Al. KEN 36, 02-797 Warszawa Pokaż na mapie
Tap House ul. św. Jana 30, Kraków Pokaż na mapie
Targowa - Craft Beer and Food ul. Piaskowa 17, 50-158 Wrocław Pokaż na mapie
The Beer Store Wilanów Al. Rzeczypospolitej 14
02-972 Warsaw
Pokaż na mapie
The Eclipse Inn ul. Piotrkowska 80, 90-102 Łódź Pokaż na mapie
The Office - Craft Beer Pub ul. Osiek 10, Szczecin Pokaż na mapie
U FOTOGRAFA ul. Rybna 11, Lublin Pokaż na mapie
Vinyl Pub ul. Piastowska 4 A, 11-041 Olsztyn Pokaż na mapie
Viva la PINTA ul.Floriańska 13, 31-019 Kraków Pokaż na mapie
Wielokran Plac Baczyńskiego 2, 43-100 Tychy Pokaż na mapie
Winus Club ul. Kochanowskiego 30, 33-300 Nowy Sącz Pokaż na mapie
Wodopój ul. Gwarna 6, Poznań Pokaż na mapie
Z innej beczki ul. Moniuszki 6, 90-111 Łódź Pokaż na mapie
Zakład Mięsny Wileńska 25 ul. Wileńska 25
Warszawa
Pokaż na mapie
Zelter ul. Strażacka 3a, Bytom Pokaż na mapie

STRONA PRZEZNACZONA WYŁĄCZNIE
DLA OSÓB PEŁNOLETNICH

CZY MASZ UKOŃCZONE 18 LAT?
TAK / NIE

Web only for adults

ARE YOU 18 YEARS OLD?
YES / NO

ZAPRASZAMY PO OSIĄGNIĘCIU PEŁNOLETNOŚCI

_

come back when you're 18